Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 05:15

Прем'єр Угорщини втікав від президента України

— Було смішно спостерігати, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Брюсселі постійно уникав зустрічі з нашим президентом. Як тільки Петро Олексійович десь з'являвся, Орбан одразу ж кудись тікав. Але все ж відбулася змістовна розмова, — розповідає 47-річний Костянтин Єлісєєв, заступник голови Адміністрації президента, в інтерв'ю "РБК-Україна".

П'ятий саміт Східного партнерства проходив у Брюсселі 24 листопада. Президент Петро Порошенко зустрічався з лідерами країн — членів Євросоюзу, генсеком НАТО, єврочиновниками.

У жовтні 2017-го Угорщина ініціювала дебати в Парламентській Асамблеї Ради Європи щодо мовної статті українського закону про освіту. Вимагала переглянути Угоду про асоціацію ЄС з Україною. Будапешт стверджує, що стаття про мови порушує права 150 тис. угорців Закарпаття. В Україні 16 тис. школярів навчаються угорською. Раніше закон дозволяв нацменшинам засвоювати всю шкільну програму їхньою мовою. Тепер із п'ятого класу навчатимуться державною, а мову нацменшини опановуватимуть як окрему дисципліну.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Угорщини втікав від президента України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути