пʼятниця, 08 серпня 2008 07:09

Правнучка Мухтара народила семеро цуценят

Дворічна німецька вівчарка Арлет із села Дмитрушки Уманського району на Черкащині тиждень тому привела на світ семеро цуценят. Власник собаки 28-річний Микола Вінницький каже, що вівчарка є правнучкою Мухтара з російського серіалу "Повернення Мухтара", який демонструє телеканал "1+1".

— Купили ми Арлет випадково з югославського розплідника. У родословній написано, що її родичем є Вівбрусланд Кірсентал — це якраз Мухтар з серіалу, — розповідає Вінницький. — Вівчарка йому чи то онукою, чи то правнучкою доводиться. Вона у нас дресирована. Їздили з нею на різні виставки, маємо понад 10 медалей.

У Арлет це перше потомство.

— Народилося 9 цуценят, але двоє не вижило, — зітхає Микола. — Коли цуценятам виповниться півтора місяця, можна буде віддавати. Уже одного хлопчика в нас замовили. Зазвичай цуценя коштує від 300 доларів.

Чоловік, окрім Арлет, має ще дві вівчарки. Збудував для собак вольєри розміром 2х3 м. Раз на рік робить тваринам щеплення. Годує їх спеціальним вітамінізованим кормом. У місяць на нього для однієї вівчарки витрачає понад 270 грн.

— У день треба до півтора кілограма гарячої їжі. Це разом з овочами. А якщо годувати кормом, то 350 грамів корму. Він гранульований, — розповідає господар.

Микола Вінницький за фахом механік. Дружина 30-річна Лілія — економіст. Подружжя виховує 8-річного сина Олександра. Собаками сім"я займається більш як три роки, дресирує їх.

Господар каже, що заняття можна розпочинати із трьох місяців.

— Слухають лише мене. Якщо скажу всіх пускати в дім і нікого не випускати, то можна їхати і навіть двері не закривати. От дитину ніколи не троне, розуміє, що не можна, — розповідає чоловік. — У серпні в Умані відбудеться Міжнародна виставка німецьких вівчарок, наші собаки теж там братимуть участь.

Микола з Лілією планують відкрити готель для собак.

— Щоб людина, яка їде на відпочинок, могла залишити тварину в нас. Уже й назву готелю придумали — "Ліліхаус", — усміхається чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Правнучка Мухтара народила семеро цуценят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути