вівторок, 09 жовтня 2018 00:45

Поріг ЗНО підвищать до 150 балів

Міністерство освіти опублікувало проект Умов прийому до вузів на наступний рік. Він передбачає поріг у 150 балів із першого та другого конкурсного предметів на "Право", "Публічне управління та адміністрування" і "Міжнародні відносини". Поріг із другого і третього конкурсних предметів — на "Фармація, промислова фармація".

— Конкурсний бал підвищили для цих спеціальностей, бо вони користуються попитом. Потрібно, щоб він був 150. Це дасть змогу відсіяти баласт, — каже керівник Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти 55-річний Віктор Громовий.

Установлення прохідного бала — єдиний рецепт оздоровлення ситуації у вищій освіті, каже фахівець.

–155–200 балів — вікно можливостей для вступу до університету. Не має бути жодних пільг і сільських коефіцієнтів. 100–155 балів — вікно можливостей для вступу до модернізованих професійно-технічних навчальних закладів, які працюватимуть за дуальною системою навчання. Менш як 100 балів — на повторний курс у вечірній школі для працюючої молоді.

Зараз ви читаєте новину «Поріг ЗНО підвищать до 150 балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути