четвер, 13 листопада 2008 19:10

Помер режисер фільму "Казка про Мальчиша-Кибальчиша"

На 80-му році життя помер режисер кіностудії ім. Довженка Євген Шерстобітов. Він зняв 18 фільмів. Зокрема, "Казку про Мальчиша-Кибальчиша", "Туманність Андромеди", "Проект Альфа", "Прорив". Написав сценарії до 12 фільмів. Працював із акторами: Сергієм Мартінсоном, Анатолієм Папановим, Спартаком Мішуліним.

За тиждень до смерті Євген Шерстобітов потрапив до лікарні. Свій прах він заповів розвіяти в Судаку, де зняв найвідоміші картини.

— Ім"я Євгена Шерстобітова незаслужено забуте, хоча ніхто в Україні не зробив для дитячого кінематографа більше, ніж він, — каже секретар правління Спілки кінематографістів актор Олексій Колесник. — Він їздив із творчими вечорами у дитбудинки, колонії для неповнолітніх. Юні глядачі реготали до сліз — таке почуття гумору він мав. Свій останній творчий вечір провів на початку жовтня. Мене тоді вразило, з якою інтонацією він звертається до глядачів — наче прощається.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер фільму "Казка про Мальчиша-Кибальчиша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути