четвер, 13 серпня 2009 18:46

Полоз укусив директора за палець

Черкаський зоопарк має один із найкращих у країні тераріумів. Тут живуть 70 різновидів змій, ящірок, черепах, жаб, павуків, скорпіонів.

Частину колекції тримали в кабінеті директора 48-річного Євгена Вана. Окремий павільйон обладнали, коли викупили тварин у донецького міні-звіринця. На будівництво тераріуму площею 100 кв. м витратили 100 тис. грн.

Зі скляного ящика Ван витягає тигрового пітона. Тримає за середину тулуба. Голова звисає, хвіст лежить на підлозі. Плазун важить близько 30 кг, завдовжки сягає 3,5 м. У верхніх ящиках сплять, переплетені, три дорослих імператорських пітони. Їх годують живими кролями та курми, щоб не втратили природного рефлексу.

Тут велика колекція комах-паличників. Вони можуть змінювати колір і маскуватися під рослини. Жаби-дендробатес — іще один експонат черкаського тераріуму. Отрутою, яку містить шкіра цих земноводних, індіанці змащували наконечники стріл.

Директор показує двомісячного тонкохвостого полоза.

— Зараз його довжина близько 30 сантиметрів. Виросте до 2 метрів. Бачите, нервує, хвіст труситься, — полоз хапає директора за палець. — Він не отруйний.

Зараз ви читаєте новину «Полоз укусив директора за палець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути