Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2007 07:12

Почалася акція "Сім природних чудес України"

Сьогодні офіційно стартує акція "Сім природних чудес України". До 1 лютого наступного року кожна область має подати на конкурс по 3 об"єкти.

— Ми хочемо пропагувати природу України. Це унікальна сфера, що може стати ще однією візитівкою нашої країни. А через це збільшиться кількість іноземних туристів, — каже ініціатор акції "бютівець" Микола Томенко, 42 роки. — Важливо, щоб природою цікавилися не лише науковці та вчені, а й пересічні люди.

На конкурс окрім об"єктів, які запропонують регіони України, ще 19 визначать науковці. Загалом буде 100 претендентів. Їх оголосять 7 лютого.

— Другий етап акції розпочнеться 7 липня. Тоді зі 100 номінантів виберуть 21. Вони й претендуватимуть на "Сім природних чудес України", — веде далі Томенко. — Тоді ж розпочнеться й інтернет-голосування, що триватиме до 21 серпня. Цього дня мають оголосити сім природних українських див.

За інформацією Державної служби туризму і курортів, за перше півріччя цього року Україну відвідало 9,5 млн іноземних туристів. Це на 2 млн більше, ніж за аналогічний період торік.

Зараз ви читаєте новину «Почалася акція "Сім природних чудес України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути