Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2017 05:20

Півсотні чоловіків із бітами на 25 хвилин зупинили потяг

Півсотні невідомих у масках із бітами 7 серпня зупинили електропотяг "Гребінка-Київ" на станції імені Георгія Кирпи. Заблокували кабіну машиніста, зірвали стоп-кран в останньому вагоні. Аерозольними фарбами розмалювали поїзд. На платформі палили димові шашки. Під час нальоту не випускали пасажирів. Електричку затримали на 25 хв.

Залізничники викликали поліцію та СБУ. Правоохоронці приїхали після того, як потяг прибув на станцію Борщагівка-Технічна. Відкрили кримінальне провадження.

На відновлення вагона потрібно 150 тис. грн і близько двох тижнів роботи, кажуть в Укрзалізниці. Зазначають, такі випадки почастішали. Торік було 32 подібних інциденти. За сім місяців цього — 42. Завдано збитків на 720 тис. грн.

— Це не витівки підлітків, а злочин. Вандали знімали свої дії на відео, — говорить Ігор Романків, директор з пасажирських перевезень та сервісу Укрзалізниці.

"Уявімо — "графітчики" не займалися мистецтвом, а захопили пасажирів у заручники. Їм теж за це нічого не буде? За 25 хвилин можна перестріляти людей і втекти", — пише у "Фейсбуку" 33-річний Григорій Мельничук, голова ради урбаністики Києва.

Розмальовування вагонів у світі називають "бомбардуванням потяга". Основна умова — зробити все за 3–5 хв. і не попастись. Забавка поширена в Німеччині, Франції та Росії. Зазвичай поліція не встигає затримати хуліганів за роботою.

У січні цього року двоє чоловіків напали на помічника машиніста електрички "Київ-Яготин". Не давав намалювати графіті на поїзді. Йому бризнули в очі з газового балончика, штовхнули додолу й побили ногами. Чоловікові довелося видалити селезінку.

Зараз ви читаєте новину «Півсотні чоловіків із бітами на 25 хвилин зупинили потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути