пʼятниця, 02 жовтня 2009 07:22

Підпалили галерею Павла Гудімова

У ніч на середу невідомі розбили каменем вікно галереї Павла Гудімова. Вкинули всередину займисту суміш. На вулиці написали балончиком із аерозолю — "Ні содомії! ОУН".

— Уночі зателефонували охоронці. Як я приїхав, пожежників не було. Усе задимлене, нічого не видно. Гасили водою. Згоріла кухня, коридор, аудіообладнання, освітлення, меблі. Частково обгоріли і підкоптилися картини з виставки художника Артема Волокіна. Він працював над нею рік, — розповідає Павло Гудімов, 35 років.

Каже, ніхто не погрожував. Але минулого тижня у галереї розбили вікно.

Минулої п"ятниці у "Я-галереї" Павла Гудімова в рамках творчого проекту "Остання барикада" обговорювали нещодавно видану книжку "120 сторінок Содому" із лесбійською та геївською поезією та заборонений у країні фільм "Бруно", теж про гея.

— Я розумію, що в них гомосексуальна тематика, але то книжка і фільм. А ми лише надали "Останній барикаді" приміщення на кілька хвилин, — каже Гудімов. Він має з десяток версій, хто підпалив приміщення, але не називає їх.

Міліція опитала працівників, суму збитків не підрахували. Гудімов обіцяє відремонтувати центр і влаштовувати виставки надалі. Раніше Павло виступав у гурті "Океан Ельзи", потім організував власну групу "Естетік Ед"юкейшн". Власник галереї досі не робив заяв на підтримку або засудження людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

"Я-галерея" розташована в центрі київського Подолу, на вул. Волоській.

Зараз ви читаєте новину «Підпалили галерею Павла Гудімова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути