четвер, 28 серпня 2008 07:01

Під Києвом знайшли місце для нового аеропорту

Міністерство транспорту та зв"язку подало на затвердження до Кабінету Міністрів пропозицію будівництва нового аеропорту під Києвом. Летовище буде розташоване між селами Рославичі та Велика Бугаївка у Васильківському районі Київщини.

— Я подав пропозицію, щоб цей проект затвердили, — каже міністр транспорту та зв"язку Йосип Вінський. — Але це буде проект концесійним. Тобто, жодної копійки державних коштів туди не вкладемо. Все зробить інвестор.

Як тільки Кабмін ухвалить рішення, міністерство розпочне тендер по відбору компанії, яка будуватиме аеропорт. Орієнтовна ціна будівництва — $2,5 млрд.

— Свого часу саме це місце під будівництво аеропорту запропонувало радянське керівництво, — розповідає голова Державіаадміністрації Олександр Давидов. — Сьогодні цей варіант вважається найбільш вдалим. Кількість перевезень зростає, тому в найближчі 5 років нам все одно потрібно збудувати аеропорт. І ось ці плани зараз реалізовуються — місце вибрали.

За словами Давидова, під будівництво нового аеропорту треба одна тисяча га землі. Неподалік траса Київ–Одеса.

У Мінтрансу запевняють, що землю, на якій планують будувати аеропорт, незаконно розпаювали місцеві органи влади. Цю проблему нині вирішують.

"ГПУ" зателефонувало до обох сільрад. Та слухавку ніхто не взяв.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом знайшли місце для нового аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути