четвер, 20 січня 2022 06:15

Пенсіонерам збільшать виплати

Протягом 2022 року збільшать виплати для різних категорій пенсіонерів. Люди віком понад 70 років отримуватимуть щонайменше 3 тис. грн.

— Підвищення пенсій відбудеться в кілька етапів, — каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль, 46 років. — У січні перерахують пенсії для чорнобильців з інвалідністю. Отримуватимуть від 7 до 14,6 тисячі гривень, залежно від групи. Непрацездатним батькам і дружинам захисників АТО призначать не менш як 7,8 тисячі. Підвищать виплати для 65-річних через зростання мінімальної зарплати. У жовтні запровадять не менш як 3 тисячі гривень пенсії для людей, старших 70 років. Але їм необхідно мати від 30 років стажу. Інакше отримуватимуть 2,5 тисячі.

До кінця 2022 року середня пенсія становитиме 4,5 тис. грн, планують в уряді.

— Підвищення відбувається через зростання мінімальної зарплати, — говорить економіст 63 річний Олександр Савченко. — Більша сума виплати не покращить життя пенсіонерам. Вони — жертви цієї політики. Ситуацію можна поліпшити, якщо найменша пенсія становитиме половину мінімальної зарплати. Нині це 6,5 тисячі гривень, отже, пенсіонери мають отримувати не менш як 3,2 тисячі. Однак держава не може суттєво збільшити виплати через аномальне співвідношення пенсіонерів і громадян, які працюють. Зараз на 12 мільйонів одержувачів соцвиплат припадає лише 10 мільйонів працевлаштованих.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерам збільшать виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути