середа, 18 травня 2011 03:45

Пасажирів потяга Москва—Київ не будуть будити

Росія змінює порядок проходження прикордонного та митного контролю. Із 29 травня в поїзді №1 Москва—Київ пасажирів почнуть перевіряти на вокзалі, а не на кордоні. Таким чином їх не доведеться будити вночі.

У компанії "Російські залізниці" пояснюють: прикордонний і митний контроль пасажирів буде починатися за одну годину до відправлення поїзда безпосередньо у вагонах і на платформі Київського вокзалу в Москві.

У потязі №2 Київ—Москва українські митники та прикордонники не будять пасажирів уже з початку року. Усі документи перевіряють при посадці на залізничному вокзалі в Києві та в першу годину руху.

— Спростили, бо так комфортніше пасажирам. А ще скорочується час слідування поїзда, бо раніше при перевірці він чекав на станції, — пояснюють в "Укрзалізниці". — Це поки що експеримент, але в майбутньому в інших поїздах між Україною та Росією буде запроваджена така процедура.

Перевірку в інших потягах між країнами роблять на станціях неподалік обох кордонів. Зупинки там тривають по 30 хв. Спочатку вагони обходить митник, запитує чи є наркотики, зброя та готівка понад $10 тис. Потім прикордонник перевіряє паспорти. Після перетину кордону російський прикордонник ставить штампи на міграційній карті, де зазначена мета поїздки.

— Востаннє був у Москві в січні, — каже киянин Євген Колесник, 28 років. — Дійсно, будили тільки один раз. Із російського боку, а з нашого — ні. Це зручно. Але "Столичним експресом" не всі їздять до Москви. Там квиток в один бік коштує майже 900 гривень. Якщо їхати потягом Жмеринка—Москва, то — 370. Але будуть двічі піднімати вночі.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирів потяга Москва—Київ не будуть будити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути