четвер, 17 травня 2012 05:15

Пам'ятник наплічнику відкрили у Львові

Автор: фото: Павло Паламарчук
 

2-метровий пам'ятник наплічнику з оцинкованого заліза відкрили на подвір'ї географічного факультету Львівського університету ім. Івана Франка. Автор ідеї — колишній випускник Ігор Дикий. Запропонував вшанувати всіх мандрівників, альпіністів, дослідників. Завдяки рюкзаку вони і виживали у критичних ситуаціях, долали найбільші вершини гір. Це перший у світі пам'ятник наплічнику. Студенти поширюють легенду, що, якщо потерти рукою по черевику, який прив'язаний до рюкзака, і загадати країну, то обов'язково потрапиш до неї. За останні роки у Львові поставили багато малих скульптур — усмішці, собаці, що пісяє, монаху із бочкою пива, художнику Никифору Дровняку, письменнику Леопольду фон Захер-Мазоху, львівським батярам.

— Камерні, тобто невеликі, пам'ятники у людський зріст сьогодні модні по всій Європі. Вони мають різну мистецьку і культурну цінність — від карликових гномиків у Вроцлаві до пам'ятника Володимирові Івасюку у Львові. Такі пам'ятники не захаращують місто, а оживляють його, — каже 44-річний Андрій Салюк, голова Львівської обласної організації Товариства охорони пам'яток історії та культури.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник наплічнику відкрили у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути