Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:13

Пам"ятник героям Крут зник у Харкові

Пам"ятник героям Крут стояв у центрі Харкова, у сквері біля фонтану Дзеркальний струмінь. Поряд — пам"ятник молодогвардійцям. Його зникнення помітили перехожі.

— У нас дві версії зникнення плити. Перша, менш вірогідна, — її могли знести члени Євразійського Союзу молоді, які войовничо налаштовані проти українських націонал-патріотів, — каже "ГПУ" голова Харківської обласної організації Української народної партії Василь Третецький. — Я думаю, до цього причетна міська влада. І робиться це все для того, аби відвернути увагу від загальноміських проблем.

Меморіальну плиту в пам"ять про українських студентів, які загинули 1918 року в бою з Червоною Армією, торік установили активісти партії "Пора". Пояснювали, що серед хлопців були й харків"яни. Поставили пам"ятний камінь без дозволу міської влади. Однак це, на думку місцевих націонал-патріотів, нікому не дає права його зносити.

Василь Третецький говорить, що вже подав заяву до обласної прокуратури.

У Харкові не вперше руйнують націонал-патріотичні меморіали. Раніше з пам"ятника Тарасу Шевченку вкрали металеву косу. У грудні 2006-го в Молодіжному парку в землю закопали меморіальний знак УПА.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник героям Крут зник у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути