середа, 23 грудня 2009 10:34

Пам"ятник цибулі буде в Дрогобичі

Мер міста Дрогобич на Львівщині 49-річний Микола Гук хоче встановити пам"ятник цибулі.

— На нараді минулого тижня сказав про це напівжартома. Бо як почалася епідемія, в аптеках не було ні масок, ні антибіотиків. То люди кинулися до цибулі, — розповідає. — Їсти її радили і лікарі, і старожили. Казали, що так багато років рятувалися від хвороб. Недарма жителів вулиці Стрийська досі кличуть цибульниками. Раніше там засівали цим овощем великі поля.

Міський голова дав розпорядження відділу архітектури і містобудування оголосити конкурс на проект пам"ятника. Де стоятиме, поки що не вирішили.

— Уявляю його у формі великої зрілої цибулини, — продовжує мер. — Може, менший, як у Румунії, — там пам"ятник заввишки 7 метрів. А от перший живий монумент з"явиться в нас навесні. На площі Ринок біля ратуші є недобудований фонтан, схожий на пісочницю. Навесні завеземо туди землі, посіємо цибулю.

— Класна ідея з пам"ятником, — каже дрогобиччанин Юрій Чабан, 21 рік. — Я, наприклад, уявляю його у формі цибулини, на якій сидить бабця. Люди фотографуватимуться біля нього, туристи приїжджатимуть із Трускавця. Хай поставлять у міському парку біля тенісного корту.

В Україні є кілька монументів овочам і фруктам. В Одесі стоїть пам"ятник апельсину, в Ніжині на Чернігівщині — огірку, а в місті Кам"янка-Дніпровська Запорізької області — помідору.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник цибулі буде в Дрогобичі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути