четвер, 30 вересня 2010 00:45

Овочі не тримають в одному приміщенні з вином

Автор: фото: Сніжана Русин
  Олександр Ковач: ”Температура бродіння має коливатися в межах 17–23 градусів”
Олександр Ковач: ”Температура бродіння має коливатися в межах 17–23 градусів”

Якісне вино можна виготовити тільки в добрих санітарних умовах, вважає винороб Олександр Ковач. Він радить, на що треба звернути увагу.

— Температура бродіння має коливатися в межах 17–23 градусів. Не можна залишати на вулиці ємності з суслом, в якому вже почалося бродіння. В осінні дні різниця денної і нічної температури велика — це буде гальмувати процес бродіння, розвиватимуться небажані бактерії.

— Не наливайте сусло для бродіння в ємність доверху. Залиште 10–15 відсотків для піни, щоб її не виганяло. Обов"язково ставте гідрозатвори, щоб у кінці бродіння туди не потрапляв кисень.

— Через місяць стягніть вино з осаду. Так називають процедуру, під час якої частину вина без осаду переливають через трубочку в іншу посудину. Ємність добре промийте, закуріть сірчаним гнітом і налийте вино знову.

— У приміщенні, де зберігаєте вино, не припустимо тримати овочі — картоплю, капусту, моркву. Але можна держати фрукти — яблука, груші, сливи. Тоді напій менше хворітиме.

Залиште 10–15 відсотків для піни

— Якщо вино при бродінні вилилося з бочки, не полінуйтеся вимити і протерти насухо, щоб не плодилися оцтові бактерії, які псують напій.

— Якщо нема можливості розлити велику діжку в менші ємності, тоді кожного разу шланг, яким стягуєте вино, мийте до процедури і після. Щоб напій не переокислився, можна використати спеціальні нерозчинні таблетки антифлор, які "в"яжуть" кисень на поверхні.

— Через 2,5–3 місяці ще раз стягніть вино з осаду, діжку так само добре промийте і закуріть.

Зараз ви читаєте новину «Овочі не тримають в одному приміщенні з вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути