середа, 20 червня 2012 00:45

Олександра Попова зможе ходити за рік

Алла Гудзь, 47 років, мати 19-річної Олександри Попової, яка близько трьох місяців була в комі після побиття, каже, що німецький меценат Рейко Опітц вимагає у неї 24 тис. євро.

— Я звонила ему, просила отдать Сашины документы, которые он брал для оформления визы, чтобы дочь можно было отвезти на лечение в Германию, — говорить у понеділок телефоном Алла Гудзь. — У відповідь він став кричати, що візит доктора Хармса (професор берлінської клініки "Шаріте", який лікує ув'язненого екс-прем'єра Юлію Тимошенко. — "ГПУ") до Саші коштував йому 24 тисячі євро. Натякав, що я мала б компенсувати ці кошти. На суді я підійшла до нього, хотіла сказати, що із зарплатою прибиральниці мені життя не вистачить, щоб зібрати цю суму. Він відповів, що я дурна прибиральниця, говорити зі мною не буде. Я дуже вдячна йому за апарат, який він придбав для лікарні і яким лікували мою дитину, але більше не хочу його бачити.

Опітц каже, що Алла Гудзь неправильно його зрозуміла:

— Нам шкода, що поведінка матері Олександри Попової виявилася такою невдячною. Ми впевнені, що знайдуться певні причини цієї незрозумілої поведінки і брехні з її боку. Ми можемо надати підтвердження своїх активних зусиль організувати для Олександри Попової місце в найкращій реабілітаційній клініці Європи.

Олександра із коми вийшла на початку червня, почала говорити. Першим словом було "убий". Рідні вважають, це останнє, що вона чула від свого мучителя.

— Зараз Саша багато говорить. Тільки я не все розумію. Вона дуже тихо бурмоче. Все розуміє, може читати, рахувати. Сьогодні ми повторювали таблицю множення. Вона все пам'ятає. Пише олівцем літери, які я називаю, — розповідає Алла Гудзь. — Пам'ятає кольори. Любить, коли приходять подруги і розповідають щось. Вона тоді така спокійна і на обличчі усмішка. Реабілітацію нам будуть проводити в Україні. Лікарі сказали, що за рік вона зможе ходити. Я на всі сто впевнена у наших спеціалістах, тому в Німеччину нам їхати немає потреби. Хочу забрати документи в Рейко, щоб оформити Саші інвалідність.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Попова зможе ходити за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути