четвер, 24 грудня 2020 00:16

Окупанти узаконили грабежі

Бойовики узаконили грабежі. Усі квартири та будинки, власників яких вигнали чи закатували, тепер вважають безхазяйними. Найманці займають їх, отримують офіційні дозволи окупаційних адміністрацій. Водночас змушують колишніх власників оплачувати комунальні послуги.

Сергій Іванов виїхав із Луганщини з початку війни. Його квартиру захопив снайпер терористів. Нещодавно до Іванова зателефонували колишні сусіди.

— Кажуть, чи не міг би приїхати та розібратися із квартирою, — розповідає Сергій Іванов. — Мовляв, там постійні проблеми — шумлять, вода тече. І треба сплатити борги за комунальні послуги, бо через це можуть відключити весь будинок.

— Окупанти узаконили процедуру захоплення майна, — каже Дмитро Снегирьов із громадської організації "Права справа". — Представники так званої влади беруть на облік квартири, з яких утекли господарі. Щоб їх не відібрали, протягом 60 діб власник має приїхати й особисто засвідчити право. Але більшість патріотів України — у так званих розстрільних списках бойовиків, тому не можуть заїхати туди.

На окупованих частинах Донеччини та Луганщини з 2017 року заборонено продавати житло за довіреністю.

У перші місяці російської окупації бойовики займали лише доглянуті квартири, зі свіжим ремонтом та імпортною технікою. На такі вказували місцеві, на яких тиснули найманці.

— У моїй квартирі живе представник так званої генпрокуратури ЛНР, — продовжує Снегирьов. — Просто розстріляли двері й увійшли.

— Я поселив у свою донецьку квартиру друга, який не захотів виїжджати, — каже програміст Олександр. — Він там живе, платить комуналку. Мені боляче навіть згадувати те житло, бо вкладав душу в кожен квадратний сантиметр.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти узаконили грабежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути