Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 00:15

Наприкінці березня будуть заморозки

Із вихідних в Україні очікують підвищення температури. Про це кажуть синоптики з Укргідрометцентру.

— Уночі буде невеликий мінус, але вдень матимемо від 2 до 8 вище нуля. Наближаємося до справді теплої весняної погоди, — каже Людмила Савченко, начальник відділу метеорологічних прогнозів. — Однак наприкінці березня та на початку квітня може бути повернення заморозків.

71-річний Леонід Горбань із Луганська — директор департаменту прогнозування погоди Національної сільськогосподарської палати. Робить прогнози, використовуючи метод "числових рядів". Вважають, що на погоду того чи іншого регіону впливає розташування планет Сонячної системи щодо прямої Земля—Сонце. Метод цей був винайдений ще в древньому Китаї. При проведенні розрахунків Леонід Іванович використовує Біблію.

— У моєму розрахунку з 12 по 16 березня нічні морози будуть доходити до 10–12 градусів. Але не у всіх областях, лише на сході, — каже синоптик телефоном. — В інших регіонах температура буде вищою. Із 17 березня перехідний період — середньодобова температура буде плюсовою, від 4 до 6. На півдні тепліше. У центральній частині та на сході вдень матимемо до 8, уночі — до 3. А вже з 21 березня і до кінця місяця буде різке потепління по всій Україні. Середньодобова температура повітря становитиме 10–11 градусів. Опадів слід очікувати 19–20 та 28–30 березня.

Зараз ви читаєте новину «Наприкінці березня будуть заморозки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути