Біфштекс завдовжки 72 см, вагою 10 кг 32 г приготували в місті Козятині Вінницької області. Він став найбільшим в Україні. Заявку про це планують подати до Книги рекордів України.
Готували страву на місцевій птахофабриці. Підприємство тримає ферму, де вирощують телят на забій.
— Для рекорду обрали 18-місячного бика спеціальної м"ясної породи, — розповідає комерційний директор ВАТ "Козятинський птахокомбінат" Віктор Карапота, 33 роки.
За його словами, ідея виникла півроку тому. Хтось прочитав у газеті про 70-кілограмовий гамбургер із котлет. Спочатку подумали зробити найбільшу котлету, а потім вирішили приготувати біфштекс.
Кухарів шукали через Інтернет. На пропозицію погодилися 21-річні Юрій Дереча та Євген Лунь. Вони працюють у київському ресторані "Первак".
— Біфштекси готують із філе чи вирізки. Ми ж взяли задню частину туші, — ділиться Юрій Дереча. — Не хотіли робити з багатьох шматків.
Підготовку до приготування страви почали за день до смаження. 14-кілограмовий шмат м"яса хлопці сікли близько двох годин. На маринад пішло 1,5 л білого вина, літр оливкової олії та 3 л води.
Смажили біфштекс 1,5 год у ковбасному цеху підприємства. Роботою кухарі лишилися задоволені.
На продаж схожа страва з закупкою м"яса та роботою кухарів обійдеться майже в 400 грн. Наїстися нею може понад 60 людей.
Коментарі