понеділок, 21 травня 2007 07:03

Найбільший біфштекс приготували у Козятині

Біфштекс завдовжки 72 см, вагою 10 кг 32 г приготували в місті Козятині Вінницької області. Він став найбільшим в Україні. Заявку про це планують подати до Книги рекордів України.

Готували страву на місцевій птахофабриці. Підприємство тримає ферму, де вирощують телят на забій.

— Для рекорду обрали 18-місячного бика спеціальної м"ясної породи, — розповідає комерційний директор ВАТ "Козятинський птахокомбінат" Віктор Карапота, 33 роки.

За його словами, ідея виникла півроку тому. Хтось прочитав у газеті про 70-кілограмовий гамбургер із котлет. Спочатку подумали зробити найбільшу котлету, а потім вирішили приготувати біфштекс.

Кухарів шукали через Інтернет. На пропозицію погодилися 21-річні Юрій Дереча та Євген Лунь. Вони працюють у київському ресторані "Первак".

— Біфштекси готують із філе чи вирізки. Ми ж взяли задню частину туші, — ділиться Юрій Дереча. — Не хотіли робити з багатьох шматків.

Підготовку до приготування страви почали за день до смаження. 14-кілограмовий шмат м"яса хлопці сікли близько двох годин. На маринад пішло 1,5 л білого вина, літр оливкової олії та 3 л води.

Смажили біфштекс 1,5 год у ковбасному цеху підприємства. Роботою кухарі лишилися задоволені.

На продаж схожа страва з закупкою м"яса та роботою кухарів обійдеться майже в 400 грн. Наїстися нею може понад 60 людей.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший біфштекс приготували у Козятині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути