вівторок, 01 листопада 2011 05:30

На стадіоні немає бігових доріжок

Радник почесного президента футбольного клубу "Карпати" Юрій Дячук-Ставицький, 64 роки, був серед тих, хто виступав проти будівництва нового стадіону. Розповідає про плюси і мінуси "Арени Львів".

— У нас є готовий стадіон практично в центрі міста — "Україна", — говорить Юрій Михайлович. — Звідти зручно доїхати в будь-яку точку міста, достатньо місць для паркування, навколо парк. Не потрібно було б будувати з нуля дороги, облаштовувати територію. Добре, на час Євро труднощі з доїздом можна буде перетерпіти. А що далі? Якщо матчі будуть починатися о 21.00, а закінчуватися о 23.00, як людям добиратися додому?

У Європі будують стадіони на околицях?

— Рідко. Хіба що "Альянс Арена" в Мюнхені розташована за містом, поблизу аеропорту. Але там чудово розвинена інфраструктура — до стадіону підведене метро, електрички, їздять багато автобусів. Крім того, більшість німців добираються на футбол особистим транспортом.

Стадіон вам сподобався?

— Цілком. Сучасна, добре облаштована споруда. Звісно, з "Донбас Ареною" не варто рівняти — там усе зроблено просто шикарно. Львівський стадіон нічим не поступається новим аренам у Дніпропетровську чи Одесі. Перевага над стадіонами в Києві та Харкові — відсутність бігових доріжок. Футболістам значно цікавіше грати, коли вболівальники буквально дихають їм у спини. А глядачам комфортніше спостерігати за матчем — із будь-якої точки трибун чудово видно все поле.

Зараз ви читаєте новину «На стадіоні немає бігових доріжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути