вівторок, 17 липня 2007 07:04

На рок-фестиваль "Тарас Бульба" не привезли біотуалетів

Автор: фото: Жанна ПІНЧУК
  Учасники фестивалю самі вигадували собі костюми. Два ”янголи” з поролоновими крилами шукають собі ночівлю
Учасники фестивалю самі вигадували собі костюми. Два ”янголи” з поролоновими крилами шукають собі ночівлю

Більш як 2 тис. неформалів з усієї країни з"їхалося на десятий рок-фестиваль "Тарас Бульба" у місто Дубно Рівненської області. На ньому змагалися 25 гуртів.

Підійти до сцени практично неможливо — місця на асфальті займали за 5–6 годин до початку. Житла на всіх теж не вистачило. У гуртожитках селили лише музикантів. Більшість глядачів ночувала в наметовому містечку на стадіоні "Спартак", а також на березі ріки Іква.

— У двомісному наметі ночує 8–12 людей, в одномісному — троє-четверо, — розповідає 17-річний рівнянин В"ячеслав Губеня. — У таборі ніхто не б"ється. Хто має щось їсти і пити, з іншими ділиться.

Опівдні табір на стадіоні ще спить. Молодики у подертих джинсах ліниво йдуть до найближчої колонки по воду. У руках — пластикова тара з-під пива. Їх обганяє підліток зі жмутком зеленої коноплі в руках.

— Бери. Я нарвал у реки, там еще много осталось. Сейчас будем "молочье" варить, — хлопець зникає в одному з наметів.

З гігієною на рок-фестивалі туго. Скористатися туалетом у будинку культури можуть музиканти, журналісти та члени журі. Глядачі щохвилини бігають у бари та під"їзди будинків.

Мер міста Леонід Дудко каже, що ставити біотуалети немає сенсу.

— Позаторік тут був біотуалет. Але наступного дня його спалили гопники, — обурюється. — Один біотуалет 500 доларів коштує. Вся відеозйомка фестивалю у таку суму обійшлась!

Майдан та сцену постійно охороняють 10 бійців "Беркута" та півсотні міліціонерів. Самі дубенчани організували п"ять добровільних бригад, які слідкують за порядком. На майдані чергують "швидка" і пожежна машина.

Рок-група 38-річного зятя Юлії Тимошенко Шона Карра прибула на третій день. У неділю під вечір він в"їхав на центральний майдан на сріблястому мотоциклі "Харлей-Девідсон". За ним — машина з іншими музикантами та інструментами. Карр зупинився у ресторані біля дубенського замку й одразу попросив попільничку та холодного пива. Охорона тут же закрила за ним залізну хвіртку.

Пробратися до зятя екс-прем"єра вдалося тільки 11-річному Сергієві Пущику. Шон побачив, що хлопчик дивиться на нього через ґрати, і наказав охороні пропустити.

— Мама зробила фотографію мобільним телефоном, — радіє Сергій.

Група Шона грала останньою. Наприкінці концерту на сцену вийшла Євгенія Тимошенко-Карр у чорно-білому сарафані. Після виступу подружжя сіло в машину з тонованими вікнами і поїхало до готелю.

Гран-прі фестивалю виграла львівська група "Кожному своє". Хлопцям безкоштовно запишуть альбом на студії в Києві. Диск вийде накладом у тисячу примірників.

— Стало менше важкої музики. Це плюс, — ділиться враженнями від фестивалю 60-річний голова журі Юрій Шаріфов. — "Тарас Бульба" — єдиний некомерційний конкурс у країні, тому гроші дістати непросто. Однак міська влада знайшла спонсорів. Дубно — не Каховка, і фестиваль, як "Таврійські ігри", через брак коштів до Києва не переїде.

Зараз ви читаєте новину «На рок-фестиваль "Тарас Бульба" не привезли біотуалетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути