Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2012 05:15

На "Країні Мрій" приготують кашу із сокири

Автор: фото: Христина Приліп
  Письменник Дмитро Капранов накладає у тарілку кукурудзяної каші із сухофруктами. Її приготував у казані на презентації цьогорічного фестивалю ”Країна Мрій” у Києві
Письменник Дмитро Капранов накладає у тарілку кукурудзяної каші із сухофруктами. Її приготував у казані на презентації цьогорічного фестивалю ”Країна Мрій” у Києві

— Перед тим, як сокиру варити, її треба вимити. Хоча каша з немитої сокири більш навариста, — каже письменник, 44-річний Дмитро Капранов, на подвір'ї київського музею Івана Гончара під час презентації етнофестивалю "Країна Мрій". Він відбудеться 22-23 червня на столичному Співочому полі. На фестивалі кашу із сокири варитимуть українські письменники Міла Іванцова, Олександр Есаулов, Дара Корній, Світлана Поваляєва.

— Сьогодні ми показуємо приклад, як цю страву готувати, — перед Дмитром Капрановим лежать дві сокири. Поряд розпалили багаття. — Меншої сокири вистачить. На одну сокиру беремо 300-400 грам різних сухофруктів, які знайдуться у хаті, вершкове масло, дрібку кориці. Усе треба присмажити в казанку. Потім насипаємо кукурудзяну крупу й заливаємо водою, щоб згори виступала на два пальці. У фіналі кидаємо сир сулугуні.

Письменник забирає з казана сокиру, кладе туди сушені вишні й курагу. П'ятий рік поспіль брати Капранови організовують "Літературну країну Мрій".

— "Літературна країна Мрій" — це книжковий ярмарок від музею Гончара до спуску на Співоче поле. У рамках літературної програми працюватимуть кухня на подвір'ї музею Гончара, велика та мала сцена "Курінь". На великій можна буде почути літературу гагаузькою, циганською й кримськотатарською з вуст її авторів. Малу сцену віддали під поезію.

Готову страву брати Капранови розкладають у пластикові тарілки. У жовтій каші біліє не розварена крупа.

У вечірній програмі на Літературній сцені письменники представлять спільний музичний проект із лідером рівненського гурту "От Вінта" Юрієм Журавлем "Троїсті мужики". Шоумен Антін Мухарський виступить із проектом "Лагідна українізація" й виконає бандитський шансон українською мовою. На Кобзарському слемі визначать кращого виконавця на кобзі й бандурі.

— Кобзарський слем третій рік поспіль є сучасним конкурсом бандуристів. На нього збираються хлопці з різних регіонів і на народних інструментах виконують джаз або панк-рок, — каже переможець першого слему, півфіналіст талант-шоу "Україна має талант", 24-річний Ярослав Джусь. Він прийшов у футболці з портретом Тараса Шевченка

На головну музичну сцену фестивалю вийдуть турецький гурт "БабаЗула" і французькі етно-рокери "Ма Валіз". Вхідний квиток на день коштуватиме 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «На "Країні Мрій" приготують кашу із сокири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути