Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 07:13

На кордоні спіймали трьох корів

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Прикордонники застави "Самари" Ратнівського району на Волині близько другої ночі минулого понеділка впіймали на українсько-білоруському кордоні трьох корів.

Прикордонники із засідки помітили рух на білоруській території. За допомогою приладу нічного бачення розгледіли кількох чоловіків, які крадькома перебралися через кордон. За мить меліоративним каналом перегнали на українську територію трьох корів. Коли вартові вийшли із засідки, погоничі залишили худобу й утекли назад до Білорусі. Військовослужбовці перегнали тварин на заставу. Вранці приїхали митники й оформили худобу як контрабанду.

— Імена порушників невідомі. Однак ми підозрюємо двох жителів прикордонного села Кортеліси. Їх уже затримували і штрафували за контрабанду худоби, — кажуть на заставі.

Білоруська худоба на забій майже вдвічі дешевша, ніж українська. Тому волинські селяни часто намагаються перегнати із сусідньої країни контрабандну худобу. На кожній корові погоничі мають $100 прибутку.

У серпні бійці застави "Самари" затримали на кордоні п"ятьох місцевих, які переганяли з Білорусі череду з 11 корів. Контрабандисти мали сплатити штраф по 3 тис. грн. Худобу конфіскували. Після ветеринарної експертизи їх передали на забій до Ратнівського м"ясокомбінату.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні спіймали трьох корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути