четвер, 24 червня 2010 05:36

На Хрещатику замінили герб Києва

У столиці на перехресті Хрещатика та майдану Незалежності замінили табличку із зазначенням вулиці: "Хрещатик, 22". На ній вибито герб Києва, якого не існує.

Це зображення відрізняється від офіційного герба міста. Архангел Михаїл, охоронець Києва, з мечем та щитом у руках стоїть усередині брами фортеці з трьома вежами.

Офіційно герб столиці не змінювали. Нового варіанту не представляли і не обговорювали його серед громадськості.

Торік київська влада розпочала кампанію, аби замінити на гербі образ архангела Михаїла. Наприкінці грудня представили проект, як слід його малювати. Науковці це розкритикували, говорили, що лик архангела на запропонованому гербі надто нагадує риси обличчя міського голови Леоніда Черновецького.

Хто й навіщо замінив символ столиці на Хрещатику, невідомо. У прес-службі Київської міської державної адміністрації заявили, що про цей факт іще не чули. Пояснення обіцяють дати незабаром.

В історії відомі три герба Києва. Куша була ним до 1672 року. Тоді її замінив образ архангела Михаїла. За часів СРСР 1950 року затвердили третій герб — із каштаном. 1995-го повернули архангела.

Зараз ви читаєте новину «На Хрещатику замінили герб Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути