четвер, 09 липня 2020 00:10

Можуть запровадити штрафи за відмову від маски

Кабінет міністрів пропонує запровадити штрафи за недотримання маскового режиму в громадських місцях і транспорті. Відповідний законопроєкт має підтримати парламент.

— Встановлюємо відповідальність за неносіння масок, — каже міністр юстиції Денис Малюська, 38 років. — Для фізичних осіб штрафи будуть порівняно невеликі. Навіть трішки нижчі, ніж зараз передбачено за недотримання карантину. Юридичні особи сплачуватимуть за порушення від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів (від 3,4 тис. до 5,1 тис. грн. — ГПУ).

— У нас триває епідемія коронавірусу. Маємо зростання кількості хворих. Дуже потрібен контроль заради безпеки і здоров'я громадян. Розраховую, що депутати підтримають цей законопроєкт, — говорить міністр охорони здоров'я Максим Степанов, 44 роки. — У нас був розвиток епідемії, а потім ми зафіксувалися на рівні 300–400 хворих на добу. Почали процес пом'якшення і прийшли до адаптивного карантину. Але деякі люди зрозуміли це як повний вихід з обмежень.

У березні парламент встановив штрафи за порушення правил карантину. Для громадян вони становлять 17–34 тис. грн.

На 8 липня в Україні інфекцію підтвердили у 50 414 людей. Вилікувалися 23 119 осіб, померли — 1306. Найбільше хворих у Львівській області та Києві — 6562 та 5779.

Зараз ви читаєте новину «Можуть запровадити штрафи за відмову від маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути