пʼятниця, 04 травня 2018 00:30

Московський патріархат збирає підписи проти створення помісної церкви

В Українській православній церкві Московського патріархату закликають вірян надсилати листи до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням не надавати українській церкві статус помісної.

У єпархії Московського патріархату надійшли десятки тисяч бланків листа до Вселенського патріарха, що треба заповнити за зразком, повідомляють українські ЗМІ.

Парафіянам пропонують звернутися до патріарха з проханням "не узаконювати розкол" і висловити протест проти створення Єдиної помісної церкви.

"Ми проти того, аби помісну церкву створювали на основі розкольницьких угруповань — православної церкви Київського патріархату й автокефальної ­православної церкви", — йдеться у зверненні.

— Якби Московський патріархат не сподівався вплинути на рішення Константинопольського патріарха — не ініціював би таку акцію, — каже релігієзнавець Людмила Филипович, 61 рік. — МП готовий вкладати великі ресурси, аби зупинити процес створення єдиної помісної церкви в Україні. Вони бояться цього й не хочуть. Бо тоді Україна вийде з-під впливу Московського патріархату. А Росія активно його використовує для дестабілізації ситуації в середині нашої держави.

Подібна акція відбувається у Київському патріархаті. Але там збирають підписи на підтримку помісної церкви.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат збирає підписи проти створення помісної церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути