Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 05:45

Міліціонери масово звільняються

Міліціонери масово пишуть рапорти про звільнення. Це пов'язано з пенсійною реформою, яку влада хоче провести. Її проект розглядають у парламенті.

Ідеться про зміну нарахування вихідної допомоги та підвищення пенсійного віку для силовиків.

— Маю вислугу рівно 20 років. Я декілька ночей не спав, порадився з дружиною, керівництвом і колегами, що робити. Сказали звільняйся, — розповідає 42-річний Костянтин, підполковник міліції. — У жовтні подав рапорт. Так зробили майже всі мої колеги-офіцери. Зараз, якщо керівником не був, то допомога складається з загальної суми, в яку входять 50 відсотків зарплати за кожний рік. Це близько 70 тисяч. Якщо офіцер займав керівну посаду, то виходячи на пенсію отримає 100 тисяч гривень. За новим законом — не більш як 30 тисяч.

Відповідно до реформи, замість 20 років роботи для виходу на пенсію, треба буде працювати 25.

— Вихід на пенсію після 20 років — одна з причин, чому люди йшли в міліцію, але зараз це під загрозою. Друга причина — почуття романтики та потреба у владі. Це не погані якості, але поганими їх роблять люди, які намагаються реалізуватися. Теперішні звільнення негативно вплинуть на криміногенну ситуацію в країні, — каже Олег Мартиненко, 44 роки, правозахисник, полковник міліції. — Бо підуть люди, які мають досвід роботи з кримінальним елементом і правильним оформленням юридичних процедур. У структурі почнуть менш професійно працювати, буде більше нарікань із боку прокуратури, судів і громадян.

Кажуть, масово звільняються також військові, працівники прокуратури, СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери масово звільняються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути