вівторок, 16 грудня 2008 17:05

Мешканці повернулися у "ртутні" під"їзди

Санепідемстанція Тернополя дозволила людям повернутися у свої квартири. 7 і 8 жовтня невідомі розлили 2 кг ртуті в будинках N27 та N31 на вул. 15-го Квітня. 229 мешканців відселили. Понад два місяці вони жили в родичів, у гуртожитках або винаймали житло.

— Ця уся справа затягнулася. Бо у перші дні неправильно зробили в нашому 27-му під"їзді. Мити під"їзди доручили прибиральницям ЖЕКів, — розповідає мешканка квартири N57 Надія Сирцова, 62 роки. — Вони просто "розмазали" ту ртуть.

У будинку N31 жінка, яка знайшла ртуть під килимком біля дверей, змела срібні кульки й викинула їх у сміттєпровід. Рознесла рідкий метал униз на шість поверхів.

Мерія Тернополя із резервного фонду виділила 453 тис. грн на ліквідацію ртутних наслідків. 20 тис. грн витратили на матеріали для нейтралізації ртуті — кислоту, марганець, ще 95 тис. — на ремонт двох під"їздів. Його робитимуть після Нового року. Ще 50 тис. грн витратили на харчування, 15 тис. грн на проживання постраждалих. Кожна родина отримала тисячу гривень компенсації.

— Коли еменесники опечатали під"їзди, наші сусіди пішли хто до родини, а хто поїхав у село до родичів. Я одразу сказала, що ми з чоловіком Юрієм не маємо де подітися. Не хотілося обтяжувати знайомих, — веде далі Сирцова. — Тому нас та ще дві сім"ї поселили у гуртожитку N4 медакадемії. У нас була кухня, тому ми не харчувалися в ресторані "Україна". А сусіди ходили туди снідати й вечеряти.

Міська влада просить Тернопільводоканал і Тернопільгаз не виставляти мешканцям потерпілих під"їздів платню за користування водою й газом, адже з початку жовтня люди не жили у своїх помешканнях.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці повернулися у "ртутні" під"їзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути