вівторок, 28 вересня 2010 07:01

Мер Запоріжжя відмовився від посади

— У Запоріжжі відбулося рейдерське захоплення міської влади. На Карташова тиснули силовими методами. Правоохоронці останні кілька місяців постійно перевіряли діяльність мерії та її підрозділів, — каже 51-річний Микола Фролов, заступник голови обласної організації партії "Батьківщина", про відставку мера Запоріжжя Євгена Карташова.

У п"ятницю міська рада достроково припинила повноваження голови. Про свою відставку він сказав напередодні. Пояснив, що переходить на роботу до Міністерства закордонних справ. У 2000–2001 роках він очолював посольство України в Казахстані.

Євген Карташов, 68 років, працював мером Запоріжжя з 2003 року. До цього був головою облдержадміністрації. Має трьох дітей та чотирьох онуків.

— Євген Григорович — людина інтелігентна й порядна, наскільки можна бути порядним на цій посаді. Був не найгіршим міським головою, — пишуть в інтернеті відвідувачі запорізьких інформаційних сайтів.

— Время этого головы запомнилось как серая посредственность и невыполнение предвыборной программы (храню ее со времен выборов). И не жалко, пусть уходит, — відповідають опоненти прихильників Карташова.

Виконувачем обов"язків міського голови став Володимир Кальцев. Він очолює місцеву організацію Партії регіонів. У "Батьківщині" основною причиною відставки Євгена Карташова вважають прагнення "регіоналів" зробити мером свою людину.

— Володимир Кальцев тричі програвав на виборах Євгенові Карташову. За соціологічними даними, він не набрав би достатньої кількості голосів і на наступних місцевих виборах, — каже Микола Фролов.

Зараз ви читаєте новину «Мер Запоріжжя відмовився від посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути