понеділок, 02 лютого 2009 18:56

Медики побоялися страйкувати

— Ну слава Богу все нормально, ніякої забастовки. Лікар прийняв, як завжди. Була в гінекологів, ті теж не страйкують. Але всі медики говорять лише про страйк, — каже 50-річна киянка Олена Кукла, виходячи від невропатолога центральної поліклініки Солом"янського району столиці.

Міська профспілка медичних працівників закликала поліклініки провести страйк через невиплату зарплатні. Хотіли, аби в середу лікарі припинили приймати пацієнтів із 11.00 до 11.30. У закладах мали розвісити оголошення, а медики пояснювати пацієнтам причини страйку. Напередодні страйкувати погодилася лише поліклініка на Солом"янці. Але вона не припинила приймати хворих.

— Жодного страйку, всі лікарі приймають. Світло є, апаратура працює, зарплату виплатили, — каже головлікар Віталій Охріменко, 73 роки.

40-річна медсестра скоса поглядає на головного лікаря. Розповідає, лиш коли відійшла вбік на кількадесят метрів.

— Злякалися, то й виплатили в переддень страйку грудневу зарплату, — каже жінка, називатися боїться. — Днями в нашій поліклініці через борги вимкнули на два дні світло. Застряла людина в ліфті. Інша прийшла з кровотечею, то лікарі працювали при свічках.

— По-людськи подумати: як я закриюся в кабінеті, коли в коридорі сидять пацієнти? — пояснює заступник головлікаря Валентина Шпильова, 50 років.

— Лікарі бояться проблем "зверху", — говорить Сергій Кубанський із профспілки медиків. Мерія, з його слів, заборонила медикам говорити про затримки зарплат. — Головлікарів навіть залякували звільненням.

Зараз ви читаєте новину «Медики побоялися страйкувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути