Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2006 18:17

Магірамова госпіталізували з черевним тифом

22-річний Магірамов із міста Білгород-Дністровський на Одещині захворів на черевний тиф. У 2006-му це перший подібний випадок в області.

— Його госпіталізували ще наприкінці листопада. Тиждень трималася температура 37,2. Аналізи показали, що в нього черевний тиф, — розповідає головний санітарний лікар райцентру 51-річний Володимир Олійник. — 10 років тому хлопець уже хворів на цю недугу. Зараз почувається значно краще.

Разом із батьками Магірамов переїхав до Білгорода-Дністровського зі столиці Таджикистану Душанбе 5 років тому. Зараз продає овочі на одному з міських ринків.

— Увесь час їздить по Україні за товаром. Мабуть, з"їв якісь немиті продукти, — каже  Олійник.

Минулого року в селі Сімер Перечинського району Закарпаття на черевний тиф захворіло майже 30 людей. Зокрема десятеро дітей. Вони підхопили недугу через заражену воду в криниці.

Черевний тиф — одне з найнебезпечніших кишкових захворювань. За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, щороку в світі від нього помирає 560 тисяч людей. Збудники найчастіше зустрічаються у харчових продуктах і воді.

Найбільші епідемії тифу в Україні зафіксовані наприкінці Першої світової війни, 1914 року, та під час громадянської війни, 1920 року.

Зараз ви читаєте новину «Магірамова госпіталізували з черевним тифом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути