пʼятниця, 26 жовтня 2018 07:55

Листопад буде теплий

Автор: WWW.FACEBOOK.COM.COM_КАРПАТИ
  На гірськолижному курорті Драгобрат за селищем Ясіня Рахівського району Закарпатської області 24 жовтня випав сніг. Лежить на верхівках гір Стіг і Близниця
На гірськолижному курорті Драгобрат за селищем Ясіня Рахівського району Закарпатської області 24 жовтня випав сніг. Лежить на верхівках гір Стіг і Близниця

Із понеділка в усіх регіонах України різко похолодало. Температура опустилася до +5…8°C. На заході пройшли дощі зі штормовим вітром. У дев'яти областях без світла залишилися 146 населених пунктів. Найбільше на Вінниччині і Львівщині — 60 і 29 відповідно.

У ніч на 24 жовтня в Карпатах випав сніг. На горі Піп Іван температура впала до -3°C. У найближчі дні в горах очікують густий туман, хуртовини, на дорогах — ожеледицю.

— Висота снігового покриву в Карпатах сягає 11 сантиметрів. А подекуди до 25, — говорить синоптик Укргідрометцентру 43-річна Наталія Голеня. — Дощі триватимуть до 27 жовтня. Потім знову потепліє в усіх регіонах. У неділю прогнозуємо до 13 градусів вище нуля. А з понеділка температура підніметься до 18 градусів на півночі. На решті території доходитиме до 22 градусів тепла.

Початок листопада буде сухий. Після 7 числа очікуються морози до 3°C. Найхолодніше буде на сході та півночі. Найтепліше — на Закарпатті, Прикарпатті й півдні.

— Листопад почнеться теплом. Якщо десь і випаде сніг, то довго не лежатиме, — каже народний синоптик Леонід Горбань, 79 років. — Сніг затримається хіба 19–24 листопада. Тоді температура опуститься до 9 градусів морозу. Грудень пройде з перепадами температур, але сильного холоду не буде. Справжня зима наступить у січні, після Різдва. Будуть хуртовини й до 25 градусів морозу.

Дощі заважають зібрати врожай сої.

— Сою доведеться сушити. А це — затрати, — розповідає фермер 74-річний Микола Волинець. — Частина господарів намагаються садити такі сорти сої, щоб за будь-якої погоди не лопалася у стручках і зерно не випадало на землю. Дощі також заважають вивозити буряки з полів. Натомість кукурудза ще може постояти. Її збирають навіть у морози. Волога погода сприяла росту посівів озимої пшениці, ячменю, ріпаку.

У листопаді в Україні буде не менш як вісім магнітних бур. Спалахи на Сонці прогнозують 5, 6, 9, 11, 14, 16, 18 і 22 числа.

У ці дні люди будуть дратівливі й тривожні, швидко втомлюватимуться. Болітиме голова, стрибатиме тиск. Лікарі рекомендують більше відпочивати, пити чай і бувати на свіжому повітрі.

Зараз ви читаєте новину «Листопад буде теплий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути