середа, 23 червня 2010 04:04

Лікарня мала вибухнути о 12.30

Автор: фото: Оксана СТАДНИК
  Тяжкохворого пацієнта вивозять 21 червня із центральної лікарні міста Червоноград на Львівщині. Через брехливе повідомлення про замінування важкохворі пацієнти близько півгодини провели у ліжках на подвір’ї лікарні
Тяжкохворого пацієнта вивозять 21 червня із центральної лікарні міста Червоноград на Львівщині. Через брехливе повідомлення про замінування важкохворі пацієнти близько півгодини провели у ліжках на подвір’ї лікарні

У понеділок уранці протягом двох годин міліція та рятувальні служби евакуйовували пацієнтів із центральної міської лікарні в місті Червонограді у Львівській області.

Сталося це через дзвінок невідомого в міліцію. Той повідомив, що в лікарні закладена вибухівка. Вона здетонує рівно о 12.30.

Спершу з семиповерхового центрального корпусу лікарні виходили хворі, які могли пересуватися самостійно. Слідом вивозили пацієнтів на кріслах-візках. Останніми на ліжках виносили тяжкохворих. Лікувальний заклад був з усіх боків оточений міліцією.

— О 10.00 стояла в аптеці, купувала ліки для матері. Раптом заходить міліціонер, про щось говорить півхвилини з аптекарем. Продавець каже, аптеку зачинено. Ліки треба йти купувати до іншої, що в дворі. Виходжу у вестибюль лікарні. Там технічні працівники кажуть, що лікарня замінована, — пригадує Ірина Лабутіна, 48 років, червоноградський бухгалтер.

Матір Ірини Лабутіної вивезли з приміщення у кріслі. Літня жінка розхвилювалася, у неї підскочив тиск. Вона пригадала, що перед евакуацією до палати входив міліціонер. Розпитував, чи відвідували хворих незнайомі, чи залишали підозрілі речі й пакунки.

Зі слів Ірини Лабутіної, приблизно півгодини всі евакуйовані тяжкохворі люди пролежали на ліжках посеред подвір"я лікарні. Поряд стояли медсестри і лікарі. Потім їх розвезли по відділеннях, які розташовані в інших будівлях.

За день-два хулігана зловлять, є деякі напрацювання

Вибуху о 12.30 не сталося. Експерти з собакою обійшли лікарню, нічого підозрілого не знайшли.

— Такий рух, і все через якогось ідіота, — говорить Роман, червоноградський лікар. — Якщо він чимось невдоволений владою, то чого було вказувати на лікарню? Сказав би, що заклав вибухівку в міській раді.

— Аноніма ще не затримали. Звідки дзвонив? Цього ще не можна казати. За день-два, певен, хулігана зловлять, є деякі напрацювання, — переконує речник обласної міліції Денис Харчук.

Місцеві розповідають, що міліція вже вирахувала, хто телефонував. Припускають, повідомив про вибухівку літній чоловік.

Центральний корпус червоноградської міської лікарні, який евакуювали, розташований на вул. Івасюка, за кілометр від центру Червонограда. У закладі місця для 400 пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Лікарня мала вибухнути о 12.30». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути