Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 00:00

Лікарів консультуватимуть під час операцій

Лікарів з усіх районів Полтавщини в інтернеті консультуватимуть колеги з обласного центру. Даватимуть поради щодо операцій, лабораторних обстежень, УЗД, рентгенівських знімків.

Консультуватимуть у спеціальному телеметричному центрі. Його будують на базі полтавської станції швидкої допомоги.

— Із таким центром консультації зможемо надавати навіть під час операцій, — говорить виконувач обов'язків головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги Олександр Лавренко, 66 років. — В операційних стоятимуть камери, що транслюватимуть хід хірургічного втручання. Лікар матиме спеціальний навушник і зможе миттєво порадитися у складній ситуації. З консультантом говоритиме протягом операції.

Лікарі-рентгенологи відсутні в деяких районах. Там є лише лаборант, який може зробити знімок. Передаватиме його через електронну пошту.

Також на базі станції швидкої допомоги збудують підземну парковку і вертолітний майданчик для доставки тяжкохворих, оновлять обладнання. Установлять сонячні батареї на даху станції. Усі роботи обійдуться у $41 млн — понад 1 млрд грн.

— Гроші надійдуть завдяки міжнародному гранту, що виграв полтавський департамент охорони здоров'я. Не чув про інші подібні центри в Україні, — додає Олександр Степанович.

Зараз ви читаєте новину «Лікарів консультуватимуть під час операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути