вівторок, 26 лютого 2013 06:00

Лауреат премії Лесі Українки пише вірші на світанку

— Як каже мій видавець Іван Малкович, моя відмінність від інших дитячих авторів, що пишу сучасні вірші, створені людиною міста. Але тим не менше люблю село. Бо решта моїх текстів і мукає, і ґелґоче — є там і корови, й гуси. Та сюди відібрали більш міські поезії, — говорить поет 72-річний Григорій Фалькович про свою збірку "Хвацькі вірші".

20 лютого назвали лауреатів Національної премії ім. Лесі Українки за 2012 рік. Нагороду дають найкращим літературно-мистецьким творам для дітей та юнацтва. Книжка Фальковича перемогла у літературній номінації.

Григорій Аврамович розказує, що зазвичай творить о четвертій-п'ятій ранку.

— Тоді вмикається мій внутрішній комп'ютер і не дає спати. Починають вилітати рядки. Початок найчастіше буває абсолютно неконтрольований. Тому поруч завжди лежить диктофон.

Премію присудили ще у двох номінаціях. За книжкові ілюстрації її отримала художниця Марина Пузиренко, яка оформила видання "Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми". Найкращою театральною виставою назвали "Пригоди бременських музикантів" Київського театру оперети. Розмір грошової винагороди — 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Лауреат премії Лесі Українки пише вірші на світанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути