пʼятниця, 15 лютого 2013 07:15

Латки перетворилися на ґулі

— Цього року автомобілісти вдвічі частіше ремонтують ходову, до нас по вісім-десять чоловік за день приїжджають. Більшість поломок — через великі ями на дорогах, — каже 55-річний Василь Донець, власник станції технічного огляду та шиномонтажу на столичній вул. Осінній. Там ремонтують ходову частину автомобілів та колеса.

На поганій дорозі виходять із ладу амортизатори, кермові тяги, підшипники маточини.

— Цього місяця привозили одного "ланоса". У нього після ями колеса так перекрутило, що він їхати не міг. Часто ходова ламається в "жигулях", "шевроле", "деу", "мітцубісі" та "китайцях".

— Я перестал ездить ночью, чтобы не попадать в ямы, — говорить столичний таксист Олексій, 43 роки. Стоїть на СТО біля свого синього "Шевроле Авео". — Під калюжами нічого не видно, можна потрапити в таку траншею, що ремонт коштуватиме, як половина місячного заробітку.

Йому майстри сказали, треба міняти напрямні супорти.

— Це 500-600 гривень з роботою. Ще влітку робив повний ремонт ходової. У мене вже немає бажання їздити машиною. Столичні дороги — Велика Кільцева, проспект Перемоги, Газопровідна, Вернадського — неможливо проїхати навіть на маленькій швидкості. Про двори я мовчу. За 13 років роботи в таксі бачу такі шляхи вперше. Латки перетворилися на ґулі. Знайомий по дорозі з Умані в Київ цього тижня порвав дві покришки. Хоч їхав 40 кілометрів на годину.

Найчастіше через поганий стан покриття деформуються колісні диски та рветься гума, розказує Василь Донець. Диски на СТО рихтують на станку за 30-50 грн залежно від розміру колеса й пошкоджень.

— Станок зараз працює безперервно. На рвані шини клеїмо латки, вулканізуємо. За кордоном таку гуму не ремонтують, міняють. А в наших автомобілістів на це не вистачає грошей.

Зараз ви читаєте новину «Латки перетворилися на ґулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути