Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2020 00:55

Квитки на електрички продають за старою ціною

Автор: УНІАН
  Пасажири виходять із потяга на вокзалі в Києві 1 червня. Цього дня в Україні відновили залізничний рух. Почали курсувати приміські електрички й поїзди далекого прямування. Людей у вагони мають впускати тільки на сидячі місця і в захисних масках
Пасажири виходять із потяга на вокзалі в Києві 1 червня. Цього дня в Україні відновили залізничний рух. Почали курсувати приміські електрички й поїзди далекого прямування. Людей у вагони мають впускати тільки на сидячі місця і в захисних масках

— Радію, що пустили електрички. До цього на роботу маршруткою ­їздив за 30 гривень в один бік. Дорого, — 50-річний Григорій Іванович опівдні 1 червня стоїть на пероні черкаського залізничного вокзалу. Під рясним дощем із майже пів сотнею людей виглядає електричку до станції ім. Тараса Шевченка в райцентрі Сміла. Квиток туди коштує 16 грн, як і перед карантином.

Із початком літа в Україні відновилися залізничні перевезення. Запустили електрички й потяги далекого сполучення — нічні та швидкісні. Ціни на квитки не підняли. Поїзди мають дезінфікувати, а у вагони дозволено брати пасажирів тільки на сидячі місця. Всі мають бути в масках і дотримуватися дистанції на вокзалах і перонах. На станціях установили додаткові камери відеонагляду, а привокзальні площі очистили від кіосків з їжею.

Електричка спиняється і натовп розбігається по вагонах. Розсідаються здебільшого по одному, майже всі в масках. Усередині тихо, пахне санітайзером. Не видно торговців, які раніше продавали в потягах їжу.

— До послєднього не вірила, що поїдуть поїзди. Бо воно завжди щось случається, — на наступній зупинці заходить 48-річна Людмила Пономарь. Під сидіння пхає порожні пластикові відра. — Вирощую розсаду, а продавати не було як. Автобусом їздити дорого і незручно. Напрошувалася кілька разів до сусідки, яка торгує в Черкасах. Її чоловік машиною підвозив. Але завжди так робити незручно. У поїзді чистенько, людей мало.

Купувати квитки на потяги до черкаського вокзалу пускають по одному. Температуру при вході не міряють. Працюють три каси й довідкове бюро. Працівники чергують у масках і рукавичках. На підлозі — жовті розмітки для дистанціювання людей. Великі купюри в перший день роботи потягів у касах не приймали. Нічим давати здачу, пояснювали.

Електричка Гребінка — Полтава прибуває на Київський вокзал обласного центру 1 червня о 18:55. Далі ще 51 хвилину їхатиме навколо міста та завершить рейс на станції Полтава-Південна.

У середині вокзалу з десяток людей дивляться у вікна на зливу. Коли оголошують потяг — розкривають парасолі, кутаються в поліетиленові плащі й виходять на платформу.

— Хух, устиг, — чоловік, на вигляд років 55, спиняється на порозі вокзалу. — Брата зустрічаю. Він уперше приїжджає після карантину. Добре, що поїзди пустили. В мене дача у Братешках, то доводилося ці місяці трасою добиратися.

У вагонах з десяток пасажирів. До Полтави-Південної потяг робить ще сім зупинок у приміських селах. На станції Островок усередину заходять ще кілька людей, серед них чоловік у фірмовому одязі Укрзалізниці.

— Хіба маски у вагонах вже повідміняли? — питає його жінка в масці й червоним шаликом на пальті.

— Ні, мають бути, — відказує чоловік у формі Укрзалізниці. — Не надіваю маски, бо немає. Доїдемо, нам видадуть і буду носити.

На кінцевій станції електричку чекають 15 людей. За 20 хв. вона вирушить назад у Гребінку.

Міську електричку в столи­ці не запустили. Не встигли до 1 червня завершити ремонт потягів, повідомив Київпастранс.

— Оновлення не закінчили, бо Укрзалізниця на час карантину призупинила роботу моторвагонного депо "Фастів-1". Там ремонтують міські електропотяги, — кажуть у компанії.

Завершити ремонт рухомого складу планують до 7 червня. Про дату запуску Київпастранс повідомить на своєму сайті.

48,1 тисячі пасажирів перевезли приміські електрички країни 1 червня — у перший день після відновлення залізничного руху. Курсували 439 потягів, кажуть в Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на електрички продають за старою ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути