четвер, 12 лютого 2009 19:30

Курсанти отруїлися недосмаженими котлетами

88 курсантів Інституту танкових військ Харківського політехнічного інституту потрапили до шпиталю з діагнозом "гострий ентероколіт".

— Зранку з"їв бутерброд, на обід дали котлету з гарніром. Вона була несмачна, непросмажена, напівсира, — згадує Олег Кособік. — Уночі в неділю стало нудити. Вдень піднялася температура, відправили у госпіталь.

Дідусь курсанта Максима Задорожного два дні не міг добитися, аби розповіли, що сталося з онуком.

— Вони мені його не показували. Не казали, де лежить, що з ним. Скільки чоловік отруїлися! Ви гляньте, яка в столовій антисанітарія! Тхне, як із помийної ями! Я б там узагалі нічого не їв, — каже Леонід Андріяненко.

— Курсантам стало погано через несвіжі продукти, — пояснює виконувач обов"язків начальника регіонального санітарно-епідеміологічного загону Міноборони Сергій Труфанов. — Два тижні тому "Харківобленерго" за борги відключило інститут на два дні від електрики. У розморожених холодильниках зіпсувалося м"ясо.

Начальник військово-медичного центру Північного регіону Віктор Поліщук упевнений: м"ясо недосмажили.

— Якщо навіть м"ясо з душком гарно просмажити, то отруїтися ним неможливо, — пояснює він. — Це результат грубого порушення технології приготування їжі й особистої гігієни тих, хто її готував. На етапі транспортування їжі, на етапі її зберігання, або, швидше за все, на етапі приготування.

Обставини розслідує військова прокуратура. Кримінальної справи не порушували.

— Треба спершу дочекатися аналізів. Тоді буде ясно, хто винен, — чи не просмажили як слід продукти, чи на посуді в столовій дійсно була кишкова паличка, — каже Артем Багрій, помічник військового прокурора Харківського гарнізону.

Із його слів, військова прокуратура й раніше виявляла порушення санітарних норм у цій їдальні. Два роки курсантів годують кухарі приватної фірми "Івола". Досі ситуацію вдавалося виправити.

На територію танкового інституту нікого не пускають, лікарі-санепідеміологи проводять дезінфекцію у всіх місцях загального користування.

Курсанти готуються виписуватися з лікарні.

— На День Святого Валентина обіцяли випустити точно, — усміхається курсант Ілля Королюк.

Зараз ви читаєте новину «Курсанти отруїлися недосмаженими котлетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути