четвер, 12 серпня 2010 07:22

Курсант піднявся на четвертий поверх і помер

У понеділок помер 17-річний Родіон Бражко, курсант Запорізького юридичного інституту. Лікарі припускають, що це сталося через спеку.

— Бригада скорой помощи приехала около 11 часов, когда парень был без сознания. Ему пытался оказать первую помощь доктор медицинской части академии. Состояние у парня было крайне тяжелое, дыхание и серцебиение нарушено, температура 41,7. Его отвезли в обласную детскую больницу. Несмотря на все старания ребенок умер, — каже Сергій Бараннік, 37 років, заступник головного лікаря швидкої медичної допомоги Запоріжжя.

Висока температура могла бути від спеки, вважає Бараннік:

— Навіть якщо людина за температури повітря плюс 25 градусів піднімається на п"ятий поверх, у неї підвищується прилив крові до обличчя. А якщо враховувати, що в нас зараз плюс 41 у тіні, то температура тіла могла підвищитись до такої позначки, — каже лікар.

У його довідці написано, що має ожиріння і плоскостопість

У засобах масової інформації повідомляли, що студент помер на заняттях із фізкультури. Ректор вузу Сергій Алфьоров, 54 роки, заперечує:

— Це був перший день занять. Курсанти перший раз прийшли в інститут. Їм тільки пояснювали, що будуть робити, як вчитимуться. Вирішували організаційні моменти. У перерві між заняттями Родіон Бражко піднявся на четвертий поверх у спальний корпус. Йому стало погано. Знепритомнів. У нас на місці є лікар. Через хвилину до нього підбіг. Через 20 хвилин приїхала "швидка". О 15.30 він помер. У висновку про смерть медики написали, що смерть настала через ішемічний інфаркт головного мозку. Незабаром Родіонові мало виповнитися 18 років.

Начальник медсанчастини інституту Андрій Капустян каже, що абітурієнт під час вступу пройшов дві медкомісії. Хоч у його довідці, поданій до вузу, написано, що має ожиріння — важив 110 кг — і плоскостопість обох стоп. В інституті, і у військкоматі, де обстежили Родіона Бражка, створили комісії. З"ясовують, як хвора людина могла пройти дві медкомісії.

Міністерство освіти і науки через спеку рекомендувало вузам перервати проведення польових, археологічних і фольклорних практик.

Запорізький юридичний інститут є підрозділом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. На початку навчання курсанти вивчають військову підготовку, що має компенсувати відсутній досвід армійської служби.

Зараз ви читаєте новину «Курсант піднявся на четвертий поверх і помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути