вівторок, 20 березня 2007 16:55

Колекцію одягу "Антиснід" завтра продадуть із аукціону

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Модель показує костюм ”Людина без лиця” дизайнерки Анни Бублик
Модель показує костюм ”Людина без лиця” дизайнерки Анни Бублик

Модель дизайнерки Анни Бублик, 25 років, у костюмі "Людина без лиця" дефілює на показі, присвяченому боротьбі зі СНІДом. Захід відбувся минулого понеділка в столичному Альта-центрі в рамках Українського тижня моди.

— Костюм готувала два тижні, — розказує дизайнерка. — Часу було обмаль. На початку березня повернулася з паризького шоу-руму. Пошила кілька костюмів для співаків Ані Лорак та Віталія Козловського. Як і раніше, одягаю колишню учасницю гурту "ВІА Гра" Надю Грановську-Мейхер.

Анна каже, що пошила чорний оксамитовий комбінезон і шовкову сукню з червоними крилами, використавши фарбоване пір"я. Так дизайнерка хоче нагадати світові про хворих на СНІД людей, яких не помічають. Комбінезон закриває обличчя, руки, ноги моделі. Довкола її очей та уст обклеєно багряними стразами Сваровські.

Уперше українські дизайнери виступили на захист ВІЛ-інфікованих людей 2006 року. Тоді модельєр Олексій Залевський показав колекцію "Антиснід", використавши в ній одноразові шприци та надуті презервативи. Епатажний одяг він показав на минулому, 19-му Українському тижні моди. Акцію підтримав фонд "Антиснід". Його очолює донька колишнього президента Леоніда Кучми Олена Франчук.

У цьогорічній акції проти СНІДу взяли участь 30 українських дизайнерів. Вони створили спільну колекцію у криваво-червоних тонах. Одна з моделей несла на руці живого білого голуба. В іншої на сарафані була зображена дитина.

22 березня в столичному клубі "Арена" фонд "Антиснід" продаватиме колекцію на аукціоні. Отримані гроші підуть на допомогу ВІЛ-позитивним дітям-сиротам.

Дизайнери шили сукні за власні кошти. Кажуть, що так долучилися до боротьби зі СНІДом.

— Ціну на мій костюм виставимо перед початком аукціону, — каже львів"янка Анна Бублик. — Думаю, почнемо з 800 доларів. На аукціоні карнавальних масок перед Новим роком мою маску оцінили в 500 доларів, а купили за 10 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Колекцію одягу "Антиснід" завтра продадуть із аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути