понеділок, 16 квітня 2007 07:07

Книжки для дітей представили 40 видавництв

Три дні тривав дитячий книжковий ярмарок "Форум видавців — дітям" у Львові. Свої книжки в Палаці мистецтв виставили понад 40 видавців з усієї України. Найбільше — з Києва, Харкова та Львова.

Продукцію іноземною мовою запропонували Австрійський культурний форум, Британська Рада та Ґете-інститут в Україні.

Свої роботи представили також 25 ілюстраторів дитячої книжки.

— Я обіцяю всім письменникам, які пишуть казки і розповідають у них про Львів, надати безплатно готель для проживання протягом тижня, — сказав під час відкриття форуму 38-річний міський голова Андрій Садовий.

Потім, правда, додав, що одночасно всіх не поселить, тому бажаючим доведеться ставати в чергу. Міська влада пообіцяла спонсорувати видання нових книг українською. Розмір грантів становитиме 20 тис. грн.

— Обов"язковим буде дотримання однієї з трьох вимог: львівський автор, львівський перекладач або львівське видавництво, — каже заступник мера з гуманітарних питань 33-річний Василь Косів.

Популяризувати українську дитячу книжку до Львова запросили українських зірок — Сашка Положинського, Тараса Чубая та Святослава Вакарчука. Останній прочитав уголос два розділи "Лиса Микити" Івана Франка. Книжку приніс із дому. Сказав, що це саме та, з якої йому читали в дитинстві батьки.

Зараз ви читаєте новину «Книжки для дітей представили 40 видавництв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути