Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 04:00

Київський славістичний університет плекає слов'янську культуру

День відкритих дверей Київського славістичного університету (КСУ) проводиться під час урочистого вшанування Рівноапостольних Кирила та Мефодія — авторів слов'янської абетки.

Нинішнього року вже в п'ятнадцятий раз КСУ відкриває в Україні Дні слов'янської писемності та культури. 24 травня о 10.00 спільно з Українським державним славістичним центром НАНУ та Міністерства освіти і науки України відбудеться фестиваль слов'янської культури за участю студентів та викладачів КСУ, науковців, громадськості, учнів та викладачів середніх навчальних закладів, співробітників дипломатичного корпусу слов'янських країн.

Урочистості планують не лише в Києві, а й у філіях університету в Чернігові, Ужгороді, Миколаєві. Триває генеральна презентація славістичних студій, що поєднується із Днем відкритих дверей.

Історичний пам'ятник Кирилу і Мефодію, княгині Ользі та Андрію Первозванному відновлено 1996 року. Відтоді щороку традиційно на Михайлівській площі у Києві за ініціативи КСУ відбуваються урочисті заходи, під час яких виступають творчі колективи, підбивають підсумки олімпіад для молоді за участю Національної Спілки журналістів України, посольств слов'янських країн. Цього року КСУ планує також прес-тур шляхами Св. Андрія Первозванного та княгині Ольги.

Зараз ви читаєте новину «Київський славістичний університет плекає слов'янську культуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути