середа, 19 січня 2011 01:00

Карпатські схили можна побачити в акваріумі

Автор: фото надане прес-службою Львівської міської ради
  Дівчинка розглядає рибок у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі
Дівчинка розглядає рибок у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі

"Найменший акваріум на 2 літри виглядає як плазмовий телевізор. Він плаский і дуже ефектний", — каже львів'янин Володимир Галечик, 38 років. Він із донькою 8-річною Уляною у неділю розглядає декоративних рибок у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі.

Акваріумісти із Західної України зібралися тут на першій виставці міні-акваріумів, показали 30 своїх робіт. Її відкрили в суботу. Працюватиме до 23 січня.

— Міні-акваріуми, об'ємом до 20 літрів, популярні, бо не займають багато місця. Їх можна встановити на робочому столі чи тумбочці біля ліжка, — говорить організатор заходу Мар'ян Охват, 27 років. — Найважливіше в міні-акваріумах — створити для рибок умови максимально наближені до природного середовища. Інколи акваріумісти роблять фотографії різних куточків природи й імітують їх в акваріумі. Підбирають і рослини, і маленьких рибок.

Композиції "Карпатські схили", "Оаза в пустелі", "Захід сонця" розмістили в акваріумах місткістю 10–20 л. Для оформлення використали тільки природні матеріали. Кажуть, створити мікроклімат у воді можна за два місяці. Підселяють невеликих риб — гупі, барбусів, неонів. Дорослі особини сягають не більше 1,5 см завдовжки. А ще — тигрових креветок.

— Композицію "Вологий ліс" готував із жовтня, — розказує акваріуміст Володимир Бочуляк, 23 роки. — Знайшов корягу, водорості. Використав мох. Нижній ярус має нагадувати суцільний зелений газон.

Зараз ви читаєте новину «Карпатські схили можна побачити в акваріумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути