Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2010 18:07

Качки породи мулард набирають 4 кілограми за три місяці

— Тепер тільки й триматиму таких качок — з"їдають стільки ж, як звичайні, а от ростуть набагато швидше. За три місяці до 4 кілограм набирають, якщо довше погодувати, можуть до 7 вирости. І м"ясо смачне — нежирне й соковите, — розповідає черкащанка Зоя Пелешенко, 49 років, про качок породи мулард.

Мулард є результатом схрещуванням мускусної качки з пекінською. Це м"ясна порода  птахів, виведена у Франції. Ідеально підходить як для промислової відгодівлі, так і для розведення в домашніх умовах.

— Мускусних качок вважають охайними, спокійними, їхнє м"ясо вирізняється високою якістю, вони продуктивні в тому сенсі, що корм перетворюється в м"язи, а не в жир. Проте в них є й недоліки — повільно ростуть і мають невелику вагу. Звичайні ж домашні качки, навпаки, скороспілі, набирають більшу вагу, проте галасливі, неохайні, мають схильність до ожиріння. Муларди ж поєднують у собі кращі риси цих двох порід і не мають їхніх недоліків, — продовжує.

Качки породи мулард мають міцне здоров"я і легко пристосовуються до будь-яких умов навколишнього середовища. Невибагливі в харчах.

Муларди добре набирають вагу від будь-якого корму

— Уже в місячному віці їх можна випускати на річку, — каже Пелешенко. — А коли з"являється трава — випасати. Вони добре набирають вагу від будь-якого корму.

Основна сфера застосування качок — відгодівля на м"ясо та печінку. Печінку селезнів породи мулард використовують для приготування національної французької страви — фуа-гра.

Муларди не трапляються в дикій природі через різний географічний ареал проживання звичайної і мускусної качки. В Україні вони відомі лише два роки.

Отримати детальнішу інформацію, замовити та придбати качок породи мулард можна за номерами: (096) 451 58 50, (067) 436 60 04.

Зараз ви читаєте новину «Качки породи мулард набирають 4 кілограми за три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути