вівторок, 15 липня 2008 07:13

Індійські слони відпочивали на Дністровському лимані (ФОТО)

Автор: фото: REUTERS/Yevgeny Volokin
  Місцеві жителі дивляться на слонів із російського цирку ”На слонах навколо світу”, які відпочивали на Дністровському лимані неподалік села Надлиманське Овідіопольського району на Одещині. Нині слони гастролюють в Одеському цирку
Місцеві жителі дивляться на слонів із російського цирку ”На слонах навколо світу”, які відпочивали на Дністровському лимані неподалік села Надлиманське Овідіопольського району на Одещині. Нині слони гастролюють в Одеському цирку

Минулого тижня протягом чотирьох днів п"ятеро індійських слонів відпочивали на Дністровському лимані поблизу села Надлиманське Овідіопольського району на Одещині. Привезли їх туди на відпочинок у перерві між гастролями.

Претті, Герда, Ранго, Чіта і Індра працюють у російському державному цирку "На слонах навколо світу". Усі вони — сестри і нащадки слонів, яких колись привезли в подарунок із Індії російській імператриці Катерині II. Найстаршій слонисі Ранго — 50 років. Вона знімалася у радянському фільмі "Старик Хоттабыч". Наймолодшій, Претті, — 18 років. Цирк "На слонах навколо світу" нині гастролює в Одеському цирку. Востаннє в Україні вони були 24 роки тому.

— Для надлиманців це була така дивина. Спочатку люди приходили й розпитували, потім фотографували, а потім уже почали їм кабачки носити. Особливо діти, — розповідає дресирувальник Андрій Дємєньтєв-Корнілов, 27 років. — А слони, як приїхали в Надлиманське, вийшли з машини і цілий день трубили. Вони так завжди роблять, коли  приїжджають на нове місце. Так повідомляють іншим хижакам, що вони є і їх не турбувати. Три дні вони їли листя з дерев і очерет, гуляли лугом.

Надлиманське від Дністровського лиману за 1–2 км. Туристи відпочивати туди не приїжджають, бо берег лиману вкритий очеретом.

— Про слонів почула в новинах по телевізорі. Там лише сказали в Одеській області. Я зразу здогадалася, що і де. Запитала у вуличних дітей. Ті кажуть — у нас слони живуть, — розповідає жителька Надлиманського Любов Балєва. — Казали, що поселили їх у рибному басейні. Це така очисна споруда для риб на лимані. Але сама я їх не бачила.

— Діти сиділи біля них сутками, — додає інша жителька села Наталія Іванівна. Про слонів також дізналася із теленовин. — Сусідський хлопчик так весело розповідав, що бачив, як слони обливалися водою, як трубили...

Дресирувальник Андрій згадує, як у Надлиманському вночі поблизу слонів проходив  чоловік напідпитку:

— Він зупинився, довго стояв, дивися на тварин. Потім почав бити себе по щоках і терти очі. Нічого не говорив. Постояв так хвилин зо 10 і пішов. Мабуть, так і не зрозумів, що відбувалося.

Цирк "На слонах навколо світу" — сімейний бізнес родини Корнілових. Тримають його 130 років. Родина живе в Москві, але вдома майже не буває через гастролі.

Слони мешкають у приміщеннях цирків, де гастролюють. Перевозять тварин у спеціальних фургонах.

Зараз ви читаєте новину «Індійські слони відпочивали на Дністровському лимані (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути