пʼятниця, 15 травня 2009 07:19

Іменем Пелиха хочуть назвати вулицю

Назвати одну з вулиць міста Тернополя іменем загиблого телеведучого, музиканта та продюсера Ігоря Пелиха пропонує міськраді молодіжна організація міста "Німецька молодь".

— Ігор був талановитою людиною з провінції, — каже керівник організації Максим Черкашин, 26 років. — Без блатів і нарікань, як важко жити, він реалізував у столиці свої ідеї. Думаю, його життя — хороший приклад для наслідування.

Сам Черкашин не був знайомий з Ігорем. Ідея найменувати вулицю виникла випадково, коли Максим переглядав фото вихідця з Тернополя. Громадська організація надіслала відповідного листа-прохання міському голові.

— Яка саме вулиця для цього відповідна   треба обговорювати, — зазначає Максим. — Може, варто змінити назву існуючої, або назвати нову.

У міськраді кажуть, нових і неназваних вулиць у місті нема. Перейменовувати названу вулицю у цьому випадку навряд чи доцільно.

— Звичайно, сталася трагедія, і нас усіх переповнюють емоції, — каже мер Тернополя Роман Заставний, 37 років. — Однак до таких питань треба ставитися виважено. Достойних людей на Тернопіллі багато. Якщо йти за такою логікою, то кожні 20 років доведеться вулиці перейменовувати.

Зміна назви вулиці — тривала, недешева і копітка процедура, каже міський голова. Доводиться замінювати не тільки таблички на фасадах, а й усі документи, пов"язані з вулицею.

— Напевне, варто підшукати іншу форму вшанування Ігоря Пелиха, — вважає Роман Заставний. — Можливо, кращим варіантом буде меморіальна дошка. У будь-якому разі, ініціатива має йти від громадськості. Влада підтримає конструктивні ідеї.

Зараз ви читаєте новину «Іменем Пелиха хочуть назвати вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути