вівторок, 15 травня 2012 05:30

Ігор Лубченко щодня розповідав підлеглим нові анекдоти

Автор: фото з сайта www.mair.in.ua
  За два дні до смерті Ігореві Лубченку стало погано з серцем
За два дні до смерті Ігореві Лубченку стало погано з серцем

Цієї неділі на 75-му році життя помер колишній голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко. Його поховають 15 травня на Байковому кладовищі. Прощатимуться з покійним у столичному Будинку вчителя, відспівуватимуть у Володимирському соборі.

Лубченко хворів на цукровий діабет. У п'ятницю його відвезли до лікарні, бо стало погано з серцем.

— Ігор Федорович був прекрасним керівником, — розповідають у Спілці. — Завжди цікавився життям співробітників, знав усе про їхні родини. Коли виникали якісь проблеми, допомагав. За час його керівництва звільнилася лише одна людина. І то через те, що знайшла кращу роботу. На роботу Ігор Федорович приходив за кілька хвилин до початку робочого дня. Замовляв у свій кабінет чорну каву без цукру. Пив її двічі на день — вранці та перед обідом. Завжди багато читав. Щодня знаходив нові анекдоти і розповідав працівникам. Робив це емоційно, з інтонацією. Знав багато тостів. На святах завжди перший брав слово.

Ігор Лубченко очолив Спілку журналістів 1997-го. На цій посаді працював 15 років. 21 квітня цьогоріч на з'їзді Спілки він склав із себе повноваження. Новим головою тоді обрали 50-річного Олега Наливайка, керівника інформаційного агентства УНІАН.

— Я свідомо не висував свою кандидатуру, — казав Ігор Лубченко за два тижні до смерті в інтерв'ю газеті "Коммерсант". — Спілкою мають керувати молоді й енергійні. За час мого керівництва Спілка допомогла вижити багатьом комунальним ЗМІ, зберегти редакційний колектив, підвищити тираж. Для комунальних засобів масової інформації важливим залишається питання роздержавлення. Залежність редакцій районних та обласних газет від місцевої влади величезна, це заважає їм нормально працювати. Секретар Спілки Степан Курпіль розробив проект закону про роздержавлення державних ЗМІ. Минули два роки, а парламент досі не розглянув цей законопроект. Народні депутати не бажають втрачати вплив на комунальні мас-медіа — адже це потужний інструмент пропаганди перед виборами.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Лубченко щодня розповідав підлеглим нові анекдоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути