середа, 08 травня 2013 00:15

Хлопчика протягло по колектору 150 метрів

— Я только на секунду отвернулся, а Леши уже нет, — схлипує у телефон 34-річний Олександр Кравченко. 29 квітня його син Олексій, 2 роки, впав до відкритого люка на просп. Комсомольському в центрі міста Дніпродзержинськ на Дніпропетровщині.

— Мы вышли прогуляться. Малыш собирал одуванчики на полянке, я с кумом общался. Увидел, как Леша пытается схватиться за траву, и вдруг он исчез из виду. Я быстро заскочил в коллектор, но не нашел его там. Спасатели сначала не верили мне, что в нем может быть мой сын, но потом начали искать.

Олександр працює пружинником на заводі "Дніпровагонмаш". Дружина Ірина домогосподарка. Живуть у двокімнатці неподалік скверу.

Колодязь, куди впав хлопчик, завглибшки близько 5 м. Швидкість потоку каналізаційних вод у ньому 2 м/хв. Шукали Олексія 20 рятувальників. У трубу спустили робота з відеокамерою. За добу він проїхав майже 150 м, доки натрапив на тіло.

— Колектор давно не чищений. У ньому було багато сміття, гілок, тряпок. Дитину впізнали за кофтою. Зараз на експертизі, досліджують, чому загинула, — говорить Дмитро Вдовиченко з обласного управління рятувальників.

Дніпродзержинськ за 30 км від обласного центру. Тут живуть майже чверть мільйона людей. Хлопчик провалився у сквері в мікрорайоні Черемушки. Це єдина зелена ділянка довкола.

30 квітня під стінами міськради мітингували близько півсотні жителів та кількадесят "свободівців". Вимагали закрити всі люки у Дніпродзержинську.

— Это не первый случай, когда люди проваливаются туда, — розказує 28-річний Олександр Малий. — В прошлом году в тот же люк упал мальчик лет 10. Он выжил. Водоканал поставил крышку, но кто-то украл ее. После коллектор так и не закрыли.

Міліція порушила кримінальну справу через загибель Олексія Кравченка. Комунальникам, що відповідали за стан колектора, загрожує до п'яти років ув'язнення. Також перевірять усі люки в місті.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчика протягло по колектору 150 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути