Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 05:56

Грудень буде теплий

Автор: ФОТО: УКРІНФОРМ
  Працівниця столичної комунальної служби 29 листопада розсипає на тротуарі суміш піску й солі. Вночі у Києві йшов крижаний дощ, а під ранок ударив мороз. Дороги вкрилися льодом. На вулицях утворилися кілометрові затори, погано ходив громадський транспорт. 69 людей зламали руки чи ноги
Працівниця столичної комунальної служби 29 листопада розсипає на тротуарі суміш піску й солі. Вночі у Києві йшов крижаний дощ, а під ранок ударив мороз. Дороги вкрилися льодом. На вулицях утворилися кілометрові затори, погано ходив громадський транспорт. 69 людей зламали руки чи ноги

У грудні не очікують сильних морозів. Натомість будуть часті ожеледиці і крижані дощі. На ­новорічні свята сніг не йтиме, прогнозують синоптики.

Перші 10 днів грудня — найхолодніші. У середині місяця очікують плюсову температуру й невеликі опади.

— Перед Новим роком можливе різке й неодноразове зниження температури. У святкові дні погода буде нестійка — холод змінюватиме потепління. Сніг ітиме, але мало, — каже Вазіра Мартазінова, 71 рік, із гідрометеорологічного інституту. — Погода на Новий рік не дуже нагадуватиме зимову. На лижах не покатаєшся.

Рясний сніг випаде 19 грудня, на святого Миколая.

— Також ітиме 2–3, 14–17 і 27–28 грудня, — говорить народний синоптик Леонід Горбаль, 78 років. — Упродовж місяця чекаємо дві відлиги. Загалом зима буде не сувора.

Дає свій прогноз на її перший місяць:

— У перших числах грудня стоятимуть легкі нічні морози — до мінус 4. Удень — близько нуля. З 4 по 7 очікується плюсова температура. Потім до 22 грудня знову вдарять морози, що чергуватимуться з потеплінням. 16–17 грудня найхолодніше — до мінус 16 градусів. Далі знову тепліше. Наприкінці місяця повернеться холод — до мінус 6 градусів.

— Якщо зима буде скоріше тепла — це непогано. Особливо для житлово-комунального сектора. Витратимо менше вугілля й газу, — каже 52-річна Віра Балабух із кафедри метеорології та кліматології Київського університету ім. Тараса Шевченка. — Проте за плюсової температури взимку зростає ризик простудних захворювань.

Повертали гроші за квитки

Сильна ожеледиця накрила центральні й північні області 29 листопада. Вночі йшов крижаний дощ, а під ранок ударив мороз.

У Києві вранці утворилися кілометрові затори. 69 людей зламали руки чи ноги. На трасі Київ — Чернігів трапилося більш як 10 аварій. Із дороги з'їхали п'ять вантажівок, три мікроавтобуси, два легкові автомобілі й пасажирський бус. Загиблих в аваріях немає.

На дорозі Зафпоріжжя — Дніпро виник затор довжиною кілька кілометрів. Стояли майже тисяча машин.

На центральному автовокзалі Полтави відмінили більшість автобусних рейсів по області. Людям повертали гроші за квитки.

За день в Україні сталося близько 600 ДТП.

657 тисяч людей стоять у черзі на нове житло в Україні. 60 тис. із них — молодь, кажуть у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

28 листопада активісти партії "Національний корпус" розгромили в Харкові декорації до серіалу про радянських слідчих "За законами воєнного часу". Його знімають на території Політехнічного інституту.

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com/Національний корпус
 

На майданчику люди розвісили фотографії вбитих українців, яких розстріляли працівники радянського Народного комісаріату внутрішніх справ.

— У серіалі прославляють НКВС і СРСР, які "подарували" нам мільйони закатованих і вбитих українців, — каже член "Національного корпусу" Стас Микуленко. — Історичні події зображуються необ'єктивно. В нашому місті серіал знімати не будуть. Там грають актори, які прославляють Путіна.

Одного з головних героїв стрічки грає російський актор Олександр Панкратов-Чорний. Йому заборонений в'їзд в Україну через відвідування окупованого Криму.

У Харкові знімали продовження серіалу. Першу його частину транслює канал "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Грудень буде теплий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути