середа, 23 вересня 2009 18:53

Горів будинок братів Кличків

Автор: фото: Юрій ЛЕЛЯВСЬКИЙ
  Пожежні машини біля Оперного театру в Києві у вівторок, 22 вересня. Вогонь у будинку навпроти гасили майже дві години, район знеструмили
Пожежні машини біля Оперного театру в Києві у вівторок, 22 вересня. Вогонь у будинку навпроти гасили майже дві години, район знеструмили

У вівторок увечері столичну вул. Богдана Хмельницького перекрили пожежні машини. Гасили нічний клуб "Ріо", розташований у підвалі будинку N30/10.

Цей дім — за кількасот метрів від Хрещатика, навпроти Національного оперного театру. Квартир у ньому мало — здебільшого офіси. 6-й і 7-й поверхи займають родини боксерів Володимира та Віталія Кличків.

— Горить театр, — перехожі телефонують пожежникам, коли бачать густий дим над дахом Національної опери.

— Я саме привіз яблук друзям, які працюють у галереї "Союз", у цьому ж будинку, — розповідає 41-річний Геннадій. — Зайшли у внутрішній дворик і побачили дим. Він так швидко розходився, що за хвилину нічим було дихати. Уся галерея була в диму. Валив навіть із розеток.

Пожежні з кисневими балонами заходять усередину, евакуюють людей.

— Якби запізнилися, була б купа трупів, — припускає Геннадій. — Будинок же старий, перекриття дерев"яні. А от водії джипів заважали — не давали проходу пожежним, наїжджали їм на шланги. Усе горить, а їм по барабану!

Перед гасінням вогню район знеструмлюють. Світлофори не працюють, утворюється затор. Водії сигналять, працівники Державтоінспекції намагаються їх угамувати. Пожежні метушаться біля клубу, виводять людей.

— Хлопці, будьте обережні, у деяких офісах можуть бути озброєні охоронці, — попереджає рятувальників чоловік із коротко підстриженим волоссям.

Якби запізнилися, була б купа трупів

— О 16.40 на місце виїхали вісім відділень, майже 40 бійців, був пожежний кран, машини газодимозахисної служби. У 17.30 загасили епіцентр, за годину пожежу ліквідували. Вогонь спалахнув в обідньому залі нічного клубу "Ріо". Очевидно, проводка замкнула. Потерпілих немає, — каже Олександр Хорунжий із прес-служби столичного управління МНС.

Охоронці нічного клубу заважають фотографувати заклад. "Ріо" — колишнє казино. Вхід сюди коштує 100 грн. Щойно на вулиці темніє, до закладу підходять жінки модельної зовнішності в коротких спідницях. Розгублено озираються — клуб зачинений.

— Дим був густий, їдкий, ми кожні 20 хвилин змінювали кисневі балони, — зізнається один із пожежників. — Очевидно, це коротнула підсвітка подіуму, де танцювали стриптиз. Потім загорівся стіл із рулеткою і гральними автоматами.

У клубі не пояснили, чому в них були рулетка та гральні автомати. Адже гральний бізнес в Україні заборонено 25 червня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Горів будинок братів Кличків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути